Fietsdodentocht

06/08/2023

Fietsdodentocht

Een kleine week voordat de wandelaars zich aan de ‘Dodentocht’ wagen, laten we het Proximus Cycling Challenge-peloton naar goede gewoonte los in en rondom Bornem. Met de keuze uit 4 afstanden (15km – 35km – 60km – 100km) is de Fietsdodentocht een gezellige recreatieve toertocht voor elke leeftijd. Stadsfietsen, elektrische fietsen of koersfietsen, iedereen is welkom.

Nieuw dit jaar is de passage aan het depot van Brouwerij Bosteels voor de 35, de 60 & de 100 kilometer. Daar volgt een bevoorrading en een frisse, welverdiende Tripel Karmeliet.

Daarnaast is de Fietsdodentocht dit jaar ook een Proximus Family Ride, een nieuw concept waar e-bikes (laadpunten), animaties en initiaties voor kinderen en een gezinstocht (15 km) een centrale plaats krijgen.

DAGEN
UUR
MIN
SEC

Foto's

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Fietsdodentocht. Deze fotografen hebben de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd onder de deelnemers met hun volledig digitale service en hun redelijke prijzen. Aangezien zij zelf actief zijn als fietsers, hebben ze ook een uitstekend gevoel vanuit het perspectief van de deelnemer.

Na het event kan u hier uw eigen persoonlijke foto’s opzoeken van Best of Limburg 2023.

Ontdek het parcours

Vanuit Bornem brengt het parcours van de 100km je naar het mooie Pajottenland waar er enkele bescheiden kuitenbijters worden voorgeschoteld. Fiets helemaal tot de prachtige streek van Ternat, Gooik en Lennik en keer terug over de meest rustiek geselecteerde wegen.

Voor zij die het iets rustiger willen houden, is er het al even mooie parcours van 60 km. De tocht van 35km laat je de vele prachtige bezienswaardigheden langsheen het parcours ontdekken over een kortere afstand. Tot slot is er ook de gezinstocht van 15 km. Een mooie fietstour met enkele leuke activiteiten onderweg voor de jongsten van het peloton.

Er is keuze uit vier afstanden:

 • 15km
 • 35km
 • 60km
 • 100km


De 100km en de 60km krijgen naast hun bevoorrading(en) ook een frisse Tripel Karmeliet geschonken bij het depot van Brouwerij Bosteels. Ook de 35km passeert bij het depot van Brouwerij Bosteels. Schol!

Bekijk het volledige parcours via onze partner RouteYou. De GPX-files zijn downloadbaar 3 dagen voorafgaand aan het evenement.

Proximus Family Rides

Het hoeft niet altijd alleen maar rond de koersfiets te draaien. Op de Fietsdodentocht voorzien we een aangepast aanbod voor gezinnen met kinderen en enthousiastelingen die graag op pad gaan met de e-bike. Voor de kleinsten onder ons voorzien we op de tocht van zo’n 15 kilometer vol animo. Op de start- en aankomstsite kunnen ze onder begeleiding hun fietsvaardigheden testen op een behendigheidsparcours.

Op het parcours van de 15 kilometer zijn ook 3 Proximus petten verstopt. Indien je een selfie kan nemen met één van deze petten kan je aan het einde van de tocht een gadget komen afhalen. Een kaartje met de locaties van de 3 petten kan je afhalen aan de helpdesk. Dit is enkel op het parcours van de 15 kilometer.

Wie er liever met de e-bike op uit trekt, kan zijn of haar hart ophalen op de tochten van 35 of 60 kilometer. Op de tussenstop sterken we de innerlijke mens met een lekker biertje. Is de batterij bijna leeg? Op de bevoorrading voorzien we oplaadpunten.

Online inschrijven (t.e.m.zaterdag 5 augustus 23u59)

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor de Fietsdodentocht.

Afstanden

Voordeeltarief (t.e.m. 24/07/2023)   

Standaard tarief (na 24/07/2023)    

15 km

€ 5

€ 8

35 km

€ 8

€ 11

60 km

€ 15

€ 18

100 km

€ 17

€ 20

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in vóór 24/07/2023, zo zit je in de ontsnapping en geniet je van een voordelig tarief.

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

Leden van Cycling Vlaanderen/FCWB kunnen steeds aan het voordeeltarief inschrijven.

Schrijf je liever ter plaatse in?

Dat kan, dan krijg je van ons na betaling meteen je kaderplaatje. De inschrijvingsstand in Bornem is geopend op zondag 6 augustus 2023:

 • 100 km : tussen 07:00 – 10:00
 • 60 km : tussen 07:00 – 12:00
 • 35 km : tussen 09:00 – 14:00
 • 15 km : tussen 09:00 – 14:00

Groepsinschrijvingen (t.e.m. maandag 24 juli – 23u59)

Wil je samen met collega’s en vrienden de uitdaging aangaan? Dan kan je als groep inschrijven tot en met maandag 24 juli.

Praktische info

De organisatie voorziet voldoende parking in de nabijheid van start en aankomst. Op deze manier kan je veilig je wagen parkeren en geraak je vlot bij de startlocatie.

Parkeren kan eenvoudig in de buurt van het sportcentrum Breeven. Dit kan onder andere aan de voetbal van KSV Bornem, omliggende straten, de parking van Colruyt Bornem en randparking Breeven.

Start/finishlocatie
Sportcentrum Breeven – Terreinen KSV Bornem
Breevendreef
2880 Bornem

Starturen:

 • 100 km : tussen 07:00 – 10:00
 • 60 km : tussen 07:00 – 12:00
 • 35 km : tussen 09:00 – 14:00
 • 15 km : tussen 09:00 – 14:00

 

De officiële sluiting van de finish is voorzien om 17.00u.

 • Uitgebreide bevoorrading* met o.a. Sportdrank, sportvoeding, koeken en fruit
 • Een geschonken bier bij de bevoorrading thv het depot van Brouwerij Bosteels.”
 • Gratis koffie aan de start
 • Ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Technische bijstand / pechverhelping
 • Wegwijzer
 • Medische service op iedere controlepost en aan de aankomst
 • Kleedkamers met douches
 • Bewaakte fietsenstalling
 • Gezellige après-bike aan de finish met tal van animatie


* Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

Scan & ride

Schrijf online in en ontvang je ticket via mail. Zo kan je meteen je kaderplaatje afhalen bij vertoon van je ticket aan de Scan & Ride balies en hoef je niet meer van de fiets!

Daginschrijving

Schrijf je liever ter plaatse in? Plaats dan zeker je fiets in de beveiligde fietsenstalling!

De inschrijvingsstand is geopend op 6 augustus 2023.

 • 100 km : tussen 07:00 – 10:00
 • 60 km : tussen 07:00 – 12:00
 • 35 km : tussen 08:00 – 14:00

Geniet tijdens je tocht van uitgebreide bevoorradingen met sportvoeding en sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit.

Aantal bevoorradingen*:

 • 100 km: 2 bevoorradingsposten + passage bij het depot van Brouwerij Bosteels met Tripel Karmeliet 
 • 60 km: 1 bevoorradingspost + passage bij het depot van Brouwerij Bosteels met Tripel Karmeliet
 • 35 km: Passage bij het depot van Brouwerij Bosteels met Tripel Karmeliet
 • 15 km: /

*Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje!

De laatste bevoorradingspost sluit om 15.00u. Indien je hier later arriveert, ben je geen officiële deelnemer meer en ben je verplicht om de kortste weg naar de finish te nemen. De finish sluit officieel om 17.00u.

Kleedkamers en douches

Kleedkamers en douches worden voorzien in de buurt van de finish.

Ruil na afloop van je tocht je kaderplaatje in voor €5 waarborg of ruil het in voor een originele T-shirt!

Er wordt ook een gezellige après-bike voorzien waar je even kan nagenieten van je rit.

Pech onderweg?

Er is technische bijstand voorzien bij de start en de bevoorradingen. Geraak je niet tot daar? Bel dan naar het noodnummer dat op de achterkant van je kaderplaatje vermeld staat om beroep te doen op onze mobiele pechverhelping.

Medische bijstand is voorzien bij de start en bij de bevoorradingen. Bij dringende medische hulp bel je uiteraard het noodnummer 112.

Meer info over de overnachtingsmogelijkheden vindt u via volgende toeristische diensten:

Exclusief voor vrouwen! Start de 100 kilometer in groep en laat je begeleiden door de specialisten van The Women Peloton, een initiatief van Elke Bleyaert. Met de Proximus Women Rides willen we nog meer vrouwen het plezier van de fiets laten beleven. Deelnemen? Klik bij jouw inschrijving het vakje ‘Ja ik neem deel’ aan bij ‘Women Peloton’ en fiets mee.

Het Women Peloton verzamelt omstreeks 9u en zal starten om 9u15.

Onderweg zal er organisch opgesplitst worden in twee pelotons waarbij er één sneller zal rijden en één trager.

FAQ

Dit is mogelijk op eigen initiatief. Neem ten laatste voor 27 juli 2023 contact op met info@peloton.be.

Indien je wilt wisselen naar een kortere afstand dan kan je ten laatste voor 27 juli 2023 contact opnemen met info@peloton.be. Indien je wilt wisselen naar een langere afstand dan helpen we je graag ter plaatse verder aan de infodesk. Je zal ter plaatse het verschil kunnen bijbetalen.

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen.

Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht.

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voel je je ziek, moet je hoesten, niezen of heb je koorts? Gezien de huidige gezondheidssituatie raden we je aan om thuis te blijven en niet naar het event te komen.

Respecteer de wegcode en fiets proper

De organisatie en de politie zullen toezien op het respecteren van de wegcode. Overtredingen zullen gescanctioneerd worden. Om het voortbestaan van het evenement niet in het gedrang te brengen, vragen we dus nadrukkelijk om de verkeersreglementen na te leven, geen afval achter te laten, en niet te wildplassen. Wij rekenen op een sportieve ingesteldheid van alle deelnemers.